Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Jaretina u Rerni
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Na dno đuvečare stavite očišćene, oprane i nasečene krupne komade luka i belog luka, kao i cele grančice peršuna, celera i nane.
U posudi napravite...

Nasecite meso na veće porcije, posolite ga i obilno ga pospite alevom paprikom i uljem.
Naseckajte mladi luk i stavite ga u pleh, a zatim ga pospite...

Pleh pokriti aluminijumskom folijom i staviti ga u zagrejanu na 170 stepeni u rernu na 2 sata, nakon toga skinuti foliju i zapeći još 30 minuta....

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s ventilatorom tri sata. Onda otkrivamo na desetak minuta da se zapeče meso i sreviramo....

Stavite meso u rernu i pecite ga sa folijom oko 1 sat. Za to vreme operite i oljuštite sitan krompir....

Budući da je svaka rerna različita, poželjno je da se nakon drugog sata otvori folija i da se proceni da li će bitie potrebno da se jaretina u rerni...

Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Pecite 25-30 minuta.
Servirajte sa parčetom limuna, dok je topao....

Stavljamo već punu teglu u rernu na 200 stepeni na sat i 20 minuta. Rernu ne treba prethodno da zagrevamo. Pečemo krilca....

Ako se jelo peče u rerni na drva - ukus je prosto neodoljiv.
Meso je gotovo kada se odvaja slobodno od kostiju....

Meso se iseče na porcije. Posoli se i natrlja alevom paprikom, biberom i nanom.
U pleh sipamo ulje i iseckan mladi luk. Poređamo meso preko luka...
Rejting
3.7
Ukupno glasalo: 3
52
40
30
20
11
Oceni: