Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Cvekla Pečena u Rerni
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Tako napravljena cvekla je idealna za svakakve salate, piree, pečena i druga jela.
Prijatno!...

Prelijte sosom i pospite semenkama ukusnu pečenu cveklu sa veganskim Remoulada sosom....

Na kraju dodajte ulje ili maslinovo ulje i ponovo dobro promešajte pečenu cveklu sa belim lukom i orasima....

Uvijene cvekle poredajte na žicu iz rerne ili na pleh.
Uključiti rernu na 180 stepeni i peći 60 min....

Cvekla može da se koristi samostalno kao salata ili da je dodate u druga jela (supe, boršč, đuveče itd.)
Turšija pikanta cvekla je gotova....

Biće vam potrebna velika tegla (barem 3 litra), u koju može stati cvekla i tečnost....

Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom. Cvekla mora da bude potpuno pokrivena tečnošću....

Marinirana cvekla u tegli se čuva na hladnom mestu.
Pogledajte kako da napravite pečenu cveklu sa sosom ili domaći probiotik od cvekle....

Operite cveklu i skuvajte je dok ne omekša. Ohladite je, oljuštite i isecite na kocke ili tanke kriške.
U nju dodajte narendan ren....

Cvekla se očisti i dobro opere.
Bez da se guli, cvekla se kuva u posoljenoj vodi otprilike 45 minuta dok ne omekša....
Rejting
3.5
Ukupno glasalo: 2
50
41
31
20
10
Oceni: