Način pripreme
Rernu zagrejati na 200 °C.
Kalup za brauni obložiti papirom za pečenje. Čokoladu iseći na kockice.
Staviti šećer i maslac u veću posudu, na srednje jaku vatru da se maslac otopi.
Mešati 5 minuta da se i sav šećer otopi. Skloniti sa vatre.
Dodati sadržaj kesica čaja i naseckanu tamnu čokoladu u toplu smesu šećera i maslaca i mešati dok se potpuno ne otopi. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U prohlađenu masu umešati umučena jaja, dodati prosejano brašno i kakao i kratko promešati da se sve sjedini.
Smesu preručiti u pripremljeni kalup za brauni i rasporediti keks.
Peći 20-25 minuta ili dok površina ne postane sjajna i lagano ispucana.
Brauni sa crnim čajem i keksom ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim izrezati na kocke i poslužiti.