Način pripreme
Tikvice se narendaju na krupno, posole se i ostavljaju se kratko, da se ocede od suvišne vode. U njih se dodajiu jaja, pavlaka, brašno i ulje. Začinjava se smesa solju i biberom, kao i sitno isečenom mirođijom. Gotova smesa se podeli na sedam delova i svaki od njih se prži u zagrejanom tiganju sa nelepljivim dnom sa obe strane dok ne bude gotovo.
Dinstamo na tiganju povrće za nadev dok ne omekša. Kada je gotovo dodajemo topljeni sir, koji zagrevamo dok se ne istopi, i stavljamo pileće meso, isečeno na sitno.
Raspoređujemo nadev na sedam porcija preko gotovih slanih palačinki, uvijamo palačinke i poređamo u odgovarajuću posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Posipamo palačinke od tikvica sa nadevom narendanim kačkavaljem i kratko zapečemo na grilu u rerni dok se kačkavalj ne istopi.