Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba od povrća sa ćufticama od pilećeg belog mesa

Čorba od povrća sa ćufticama od pilećeg belog mesa

IrenaIrena
Početnik
1642858968
Čorba od povrća sa ćufticama od pilećeg belog mesa
Fotografije: Irena
1 / 8
25/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Za današnji ručak predlažemo čorbu od povrća sa pilećim ćufticama. I hranljiva, i ukusna - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • Za čorbu
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 kom.
  • krompir - 3 kom.
  • tikvica - 1 kom.
  • grašak - 200 g
  • brašno - 3 supene kašike
  • mleko - 200 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • začin - prema ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • voda - 3 l
  • Za ćuftice
  • pileće belo meso - 200 g
  • jaje - 1 kom.
  • hleb - sredine od 2 parčeta
  • mleko - za potapanje hleba
  • prezle - 2 - 3 supene kašike
  • začin - prema ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk oljuštiti, iseći na kockice, pa ga dinstati na ulju uz dosipanje vode.

Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku.

Nastaviti sa dinstanjem, pa dodati grašak i krompir isečen na kockice. Sipati vodu, dodati začin i biber, pa kuvati dok povrće ne bude na pola mekano. Tada oljuštiti tikvicu, iseći je na kockice i dodati u čorbu.

Za vreme dok se čorba kuva pripremiti ćuftice. Pileće belo meso samleti. Sredine hleba potopiti u mleko, pa kada odmeknu višak mleka ocediti.

Hlebu dodati meso, jaje, prezle, crni luk isečen na kockice, začin i biber. Sve sastojke dobro sjediniti, pa oblikovati malene ćuftice. Pržiti ih na vrućem ulju dok ne porumene.

Kada su svi sastojci u čorbi od povrća sa ćufticama mekani, razmutiti brašno u mleku, pa pažljivo uliti uz mešanje, kako ne bi došlo do formiranja grudvica.

Dodati ćuftice i kuvati još nekoliko minuta dok se čorba ne zgusne i svi sastojci ne sjedine.

Malo prohladiti i servirati hranljivu čorbu od povrća sa ćufticama od pilećeg belog mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: