Način pripreme
Prvo pomešajte mleveno meso sa svim sastojcima. Stavite u frižider da odstoji.
Krompir oljuštite, iseccite i pržite u tiganju sa malo masti. Pre nego što budu gotovi skinite sa vatre i ocedite višak masti. U malu šerpu stavite 2 supene kašike ulja da se ugreje.
Dodajte sitno iseckan luk i šargarepu. Dinstajte 5 minuta i nakon toga dodajte sitno isečenu papriku. Kad omekša stavite grašak.
Začinite slju. Poklopite i ostavite na umerenoj vatri 10 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Od mlevenog mesa napravite lopte veličiće malo veće od oraha, napravite gnezda i poređajte u pleh sa dnom koje se ne lepi, na malom rastojanju jedna od druge.
Prženi krompir rasporedite između gnezda.
Gnezda napunite smesom od povrća.
U posudi pomešajte vodu i sok od paradajza i sipajte preko krompira.
Pecite u ugrejaoj rerni na 180 stepeni dok gnezda ne porumene.
Izvadite iz rerne, svako gnezdo pokrijte rendanim kačkavaljem i vratite ponovo da se rastopi kačkavalj i da se uhvati korica.