Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od povrća i krompirom

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od povrća i krompirom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od povrća i krompirom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
9
"Recept je jednostavan, a rezultat - više nego uksan, savršeno jelo za goste"

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g
  • ulje - za prženje
  • kačkavalj - 100 g
  • za gnezda
  • mleveno meso - 500 g
  • hleb - 3 kriške
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • so - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata
  • kumin - 2 - 3 prstohvata
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • nadev
  • grašak - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, zelena
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 supene kašike
  • sos
  • sok od paradajza - 2 - 3 supene kašike
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pomešajte mleveno meso sa svim sastojcima. Stavite u frižider da odstoji.

Krompir oljuštite, iseccite i pržite u tiganju sa malo masti. Pre nego što budu gotovi skinite sa vatre i ocedite višak masti. U malu šerpu stavite 2 supene kašike ulja da se ugreje.

Dodajte sitno iseckan luk i šargarepu. Dinstajte 5 minuta i nakon toga dodajte sitno isečenu papriku. Kad omekša stavite grašak.

Začinite slju. Poklopite i ostavite na umerenoj vatri 10 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Od mlevenog mesa napravite lopte veličiće malo veće od oraha, napravite gnezda i poređajte u pleh sa dnom koje se ne lepi, na malom rastojanju jedna od druge.

Prženi krompir rasporedite između gnezda.

Gnezda napunite smesom od povrća.

U posudi pomešajte vodu i sok od paradajza i sipajte preko krompira.

Pecite u ugrejaoj rerni na 180 stepeni dok gnezda ne porumene.

Izvadite iz rerne, svako gnezdo pokrijte rendanim kačkavaljem i vratite ponovo da se rastopi kačkavalj i da se uhvati korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: