Način pripreme
Pomešajte mleveno meso sa začinima i jajima, pomešajte dobro, prilikom mešanja dodajte ulje, ostavite sa strane dok pripremate nadev.
U tiganj sa 1 supenom kašikom ulja na tihoj vatri propržite luk, šargarepu i pečurke dok ne omekšaju i dok povrće ne ostane samo na masti.
Na papir za pečenje, namazan uljem, rasporedite mleveno meso u kockasti oblik, u zavisnosti od pleha u kojem ćete peći rolat. U jedan kraj mlevenog mesa rasporedite pečene paprike, otvorene, isecite ih samo jednom (kao list).
Preko njih stavite hladan nadev, nakon toga prvo uvijte paprike preko nadeva, a posle uz pomoć papira za pečenje uvijte sve zajedno u čvrst rolat.
Stavite rolat u pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 40 minuta.
Isecite rolat na kriške i servirajte sa prilogom po želji i u zavisnosti od seozne.