Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Banana mafini sa šlagom

Banana mafini sa šlagom

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Banana mafini sa šlagom
Fotografije: Ivana Mirković
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Ne znaš da li da ig gledaš, ili sa ih jedeš"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • jaje - 2 kom.
  • šećer - 200 g
  • brašno - 200 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - prstohvat
  • mleko - 100 ml
  • banane - 1 kom., velika
  • slatka pavlaka - 200 ml, ohlađena
  • šećer u prahu - 2 s.k.
  • boja za hranu - žuta
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite:kalup za mafine obložen papirnatim korpicama.

U posudu za mešanje dodajte rastopljeni maslac, jaja, šećer. Mutite električnom mutilicom dok ne pobledi i zgusne se. Smesu mutite bez miksera i dalje radite samo duže vreme.

Prosejte u smesu jaja, brašno, vanilu (ako koristite vanilin šećer), prašak za pecivo i so.

Preklopite špatulom. Zašto ne koristiti mikser? Da bi se sprečilo prekomerno mešanje nakon dodavanja praška za pecivo.

Sipajte mleko u testo. Dodajte i pasiranu bananu. Nastavite da preklapate ili lagano mešate špatulom dok se ne pomeša. Testo će biti gusto, ali izliveno. (Testo prebacujem u bokal sa „usnom“ da se lako sipa).

Testo sipajte u kalup za mafine dok se skoro ne napuni.

Peći na 180°C zagrejanoj rerni 25 minuta. Peći dok boja mafina ne postane zlatno smeđa i umetnuta čačkalica ne izađu čisti. Ostavite 10 minuta u kalupu za mafine. Neka se ohladi na nosaču.

Skinite papirnatu korpicu ako želite.

Za filovanje pripremiti:

Poš-vrećicu sa velikim zvezdastim nastavkom. Ražanj ili čačkalicu

Boju za hranu (izabrala sam žutu), može biti gel ili tečnost. Ako koristite praškaste boje za hranu, kapnite nekoliko vode da se pretvori u pastu.

Nanesite boju za hranu na vreću za dekoraciju pomoću ražnjića/ ačkalice. Nacrtajte obrasce linija, neka se boje za hranu osuše. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom.

Napunite vreću šlagom. Ohladite u frižideru dok ne budete spremni za upotrebu.

Kada se kolači ohlade, glazura na kolačima kreće se spolja i završava u sredini, stvarajući šiljati vrh.

Ukrasite listićima mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: