Način pripreme
Dobro je da se svi sastojci ostave na sobnoj temperaturi bar pola sata pre nego što počnete da spremate nežne palačinke s grizom.
Umutite jaja sa prstohvatom soli i šećera. Dodajte sveže mleko i vodu. U smesu dodajte i prosejano brašno zajedno sa sodom bikarbonom.
Na kraju dopunite sa šoljom griza. Dobro bi bilo da se svi sastojci umute mikserom ili drugim odgovarajućim kuhinjskim uređajem. Muteći rukom mogu da ostanu male grudvice (od griza) koje će učiniti da palačinke ne budu toliko mekane i nežne.
Čim se smesa dobro umuti u glatku ujednačenu smesu gustine boze, odvojte je sa strane na 10 minuta.
Zagrejte tiganj za palačinke, ali ne na najjaču temperaturu ringle.
Kutlačom spajte u njega deo smese. Vrteći tiganj nagnite na sve strane da smesa prekrije celu površinu.
Pecite nežne palačinke sa grizom sa obe strane dok ne budu gotove.
Dok su još tople namažite ih sa malo maslaca.