Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Pileća srca i bubrezi u sosu

Pileća srca i bubrezi u sosu

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4315
Pileća srca i bubrezi u sosu
Fotografije: Lenka
1 / 3
07/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Zavoravili smo da kažemo da belo vino ide i u jelo, a i samostalno, uz jelo"

Potrebni sastojci

  • pileći bubrezi i srca - 500 g
  • maslinovo uulje - 2 s.k.
  • himalajska so
  • biber - mešavina
  • praziluk - 1/2 kom.
  • crni luk - 1 kom.
  • šampinjoni - 200 g
  • maslac - 50 g
  • belo vino - 50 ml
  • šargarepa - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Na maslinovo ulje stavite da se prodinsta crni luk isečen na tanke polukrugove, a praziluk na tanke krugove.

Dok se dinsta, oprati šargarepu i sitno narendati da se dinsta. Šampinjone iseći na listiće pa dodati da se dinstaju, sve posliti da pusti vodu. Iseći na kockice pileća srca i bubrege i dodati da se dinstaju. Na sve staviti i maslac.

DInstati 10 minuta, pa dodati belo vino i mlevenu mešavinu bibera. Dinstati još pet minuta, skinuti sa vatre i servirati u tanjire.

Ukusna pileća srca i bubrege u sosu jesti dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: