Svinjska crevca sa crnim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
22/02/2019
"Nema druge ovakve đakonije! Poslužiš sa crnim vinom i zoveš prijatelje da ti pomognu da je pojedeš "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano185
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska crevca - 500 g
  • luk - 2 velike glavice
  • so
  • biber
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Crevca dobro operemo, nakon toga ih stavljamo u šerpu, dolivamo vodu, dodajemo malo soli i jednu kašiku sirćeta. Kuvamo ih dok ne budu gotova oko 2-3 sata, pri čemu dva-tri puta mejamo vodu.

Čim su creva gotova izvadimo ih iz vode, ocedimo ih i isečemo ih na sitne parčiće.

Očistimo i isečemo luk kao za salatu, dodajemo mu ulje i dinstamo ga, čim je gotov dodajemo creva, so i biber. Pržimo oko 8-10 minuta.

Gotova creva serviramo topla. Sjajno su meze.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar