Način pripreme
Klasični recepti su nešto što nikada ne stari i koje vole generacije nakon generacija.
Domaći kolač je jedan od onih recepata i uvek voljenih klasika.
Dobra stvar ovog jednostavnog kolača je ta što se može kombinovati i praviti u različitim oblicima uz dodatak svih vrsta ukusa, voća i čokolade.
Ovde smo izabrali da ga obogatimo čokoladom i orasima, a sveži miris pomorandže dopunjuje ga u savršenoj kombinaciji.
Fino narendana kora pomorandže se pomeša sa šećerom, a zašto je ne bi i samleli sa njim. Ovo je trik koji aromatična ulja pomorandže čini još više izraženijim.
Umutite jaja sa ovim šećerom u vazdušastu i gustu penu.
Dodajte ulje, mleko, prstohvat soli i brašno sa praškom za pecivo (prosejte ga u delovima i mešajte drvenom kašikom za bolje rezultate.)
Čokoladu i orahe izmrvite na komade i dodajte ih nastalu kremastu smesu za kolač.
Lagano promešajte i sipajte u dubok kalup za kolač, prethodno nauljen i posut brašnom.
Kolač od pomorandže pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni 30-35 minuta ili dok čačkalica kojom probate ne izađe suva.
Pre nego što ga izvadite iz kalupa, ostavite gotov kolač sa komadima čokolade i orasima 10 minuta, a zatim ga okrenite da se potpuno ohladi na tacni ili rešetki.
Uživajte!