Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa komadima čokolade i orasima

Kolač sa komadima čokolade i orasima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Kolač sa komadima čokolade i orasima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
25/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Omiljena kombinacija za sva vremena je domaći kolač i domaće kiselo mleko - svaki put preteramo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 15 g
  • kiselo mleko - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 80 g
  • šećer - 150 g
  • kora pomorandže - od 1/2 pomorandže, samo narandžasti deo
  • čokolada - 45 g tamna
  • orasi - 45 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Klasični recepti su nešto što nikada ne stari i koje vole generacije nakon generacija.

Domaći kolač je jedan od onih recepata i uvek voljenih klasika.

Dobra stvar ovog jednostavnog kolača je ta što se može kombinovati i praviti u različitim oblicima uz dodatak svih vrsta ukusa, voća i čokolade.

Ovde smo izabrali da ga obogatimo čokoladom i orasima, a sveži miris pomorandže dopunjuje ga u savršenoj kombinaciji.

Fino narendana kora pomorandže se pomeša sa šećerom, a zašto je ne bi i samleli sa njim. Ovo je trik koji aromatična ulja pomorandže čini još više izraženijim.

Umutite jaja sa ovim šećerom u vazdušastu i gustu penu.

Dodajte ulje, mleko, prstohvat soli i brašno sa praškom za pecivo (prosejte ga u delovima i mešajte drvenom kašikom za bolje rezultate.)

Čokoladu i orahe izmrvite na komade i dodajte ih nastalu kremastu smesu za kolač.

Lagano promešajte i sipajte u dubok kalup za kolač, prethodno nauljen i posut brašnom.

Kolač od pomorandže pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni 30-35 minuta ili dok čačkalica kojom probate ne izađe suva.

Pre nego što ga izvadite iz kalupa, ostavite gotov kolač sa komadima čokolade i orasima 10 minuta, a zatim ga okrenite da se potpuno ohladi na tacni ili rešetki.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: