Način pripreme
Brioš sa kremom i komadima čokolade za obožavaoce milibrota i drugih sličnih slatkiša sa nadevom.
Sveže mleko ugrevamo i u njemu rastvorimo kvasac. Dodajemo 200 g brašna, mešamo i ostavljamo na toplom da nadođe.
U ovu smesu dodajemo žumance, vodu, šećer i so. Postepeno dodajemo brašno i kad testo postane gusto i teško za mešanje, prebacujemo na radnu površinu i mesimo.
Testo prebacujemo u namazanu posudu, pokrivamo streč folijom i ostavljamo da nadođe.
Dok testo nadolazi, pripremamo krem od vanile. Sve satojke za krem pomešamo u maloj šerpi i krem kuvamo dok se ne zgusne. Ostavljamo da se ohadi.
Nadošlo testo razvučemo na pravougaonik prečnika 30/40 cm.
Polovinu kora namažemo kremom i posipamo sitno iseckanom čokoladom.
Koru isečemo na 8 trakica od kraće ivice na pravougaonik.
Namazane trakice prebacujemo na namazani deo. Uvijamo u oblik puža.
Brioše poređamo u pleh sa papirom za pečenje.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 25 minuta.
Svaki brioš sa kremom posipamo šećerom u prahu.
Neka vam je slako!