Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Ukusni uštipci sa kruškom

Ukusni uštipci sa kruškom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Ukusni uštipci sa kruškom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
26/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Ovo su najslađi i najvoćniji uštipci"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • suvi kvasac - 7 g
  • ulje - 2 kašike
  • vanila
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 500 g
  • nadev
  • kruške - 1 komad, velika
  • maslac - 1 kašika
  • smeđi šećer - 200 g
  • ulje - za prženje
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sa toplim mlekom dodajte kvasac sa šećerom i promešajte. Sipajte brašno nakon što se kvasac aktivira i dodajte ostale proizvode, pa umesite srednje meko testo.

Ostavite ga da naraste na toplom mestu 40 minuta.

Naraslo testo premesite i podelite na dva dela, koja zatim oblikujte u valjke. Isecite na sitne komade i ostavite neko vreme dok nadev ne bude spreman.

Oljuštite krušku, očistite je od semenki i isecite na male kriške. Zagrejte maslac u tiganju, dodajte krušku. Posle minute prženja pospite je sa malo smeđeg šećera.

Promešajte dobro. Dodajte 50 ml vode i dinstajte komade kruške da omekšaju na laganoj vatri. Uklonite sa vatre.

Svaku kuglicu testa spljeskajte u oblik lepinje, u sredinu stavite krišku kruške, pospite smeđim šećerom i umotajte u rolat. Tako formirajte sve uštipke sa kruškama.

Zagrejte ulje i pržite uštipke sa svih strana. Izvadite i svaki uvaljajte u smeđii šećer i cimet. Ukusni uštipci sa dahom jeseni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: