Način pripreme
U posudu sa toplim mlekom dodajte kvasac sa šećerom i promešajte. Sipajte brašno nakon što se kvasac aktivira i dodajte ostale proizvode, pa umesite srednje meko testo.
Ostavite ga da naraste na toplom mestu 40 minuta.
Naraslo testo premesite i podelite na dva dela, koja zatim oblikujte u valjke. Isecite na sitne komade i ostavite neko vreme dok nadev ne bude spreman.
Oljuštite krušku, očistite je od semenki i isecite na male kriške. Zagrejte maslac u tiganju, dodajte krušku. Posle minute prženja pospite je sa malo smeđeg šećera.
Promešajte dobro. Dodajte 50 ml vode i dinstajte komade kruške da omekšaju na laganoj vatri. Uklonite sa vatre.
Svaku kuglicu testa spljeskajte u oblik lepinje, u sredinu stavite krišku kruške, pospite smeđim šećerom i umotajte u rolat. Tako formirajte sve uštipke sa kruškama.
Zagrejte ulje i pržite uštipke sa svih strana. Izvadite i svaki uvaljajte u smeđii šećer i cimet. Ukusni uštipci sa dahom jeseni!