Način pripreme
Kruška se oljušti i iseče na kriške u posudu. Prelije se višnjevačom, pospe se cimetom i smeđim šećerom. Ostavi se da upije arome.
U posudi se mikserom umute jaja sa šećerom, dodaje se vrela voda, a nakon toga i ulje, vanila. Muti se još malo mikserom i dodaje se brašno s praškom za pecivo.
Meša se kašikom dok se ne dobije testo za kolač. U široku posudu za pečenje preko papira za pečenje kašikom se sipa po malo tu i tamo bela smesa i peče 5 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
U preostalu smesu se dodaje kakao i meša se mnogo dobro, da ne bi bilo grudvica.
Izvadi se posuda i preko belih mrlja prelije se kakao testo. Vraća se u rernu i peče se dok čačkalica ne bude suva - kod mene 12 minuta. Kora se izvadi na vlažnu krpu i uvija se u rolat, sa šarom odozgo.
Odmotava se i seče po dužini na 2 trake, a svaka se seče na 6 pravougaonika. U posudi se umuti pavlaka sa šećerom u prahu, dodaje se i puding od vanile bez kuvanja, muti se mikserom u srednje mekan krem.
Svaki pravougaonik se namaže pavlakom, na jedan kraj se postavi kriška kruške i uvija se u mini rolnicu.
Ostavlja se da se ohladi i servira se sa vrućom kafom. Ukusno i efektno!