Način pripreme
Za ovaj kakao kolač u posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, sveže mleko, vanilu i na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom.
Promešajte spatulom dok ne dobijete kakao smesu.
Sipajte testo u kockasti pleh 24 cm namazan i posut brašnom.
Koru pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni proverite čačkalicom za zube i ostavite da se ohladi.
U maloj šerpi ugrejte sveže mleko, šećer, kakao i tečnu čokoladu.
Mešajte žicom dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete homogenu smesu.
Čačkalicom za zube izbušite koru, isecite na kockcie i kutlačom prelijte u kalupu.
Ostavite da stoji 1 noć u frižideru da se natopi. Umutite tečnu pavlaku sa šećerom u prahu, krem sirom, maskarponeom i 1 šoljom krema od vanile, kod mene je ostalo od prethodnog dana.
Dobija se odličan krem!
Sipajte u špric sa nastavkom i stavljajte na svako parče čokoladnog kolača.
Stavite krišku jabgode, čokoladnu dražeju i gotovo.
Servirajte čokoladni kolač za mnogo gostiju, gosti će biti zadovoljni!
Prijatno!
Komentari