Način pripreme
Jaja i šećer se mute mikserom, zatim se dodaje i ulje. Postepeno se dodaje i kisela pavlaka.
Tečna čokolada se topi i dodaje se u smesu. Na kraju se dodaju mleveni orasi i brašno i prašak za pecivo i so. Sve se meša dok se ne dobije homogenizovana smesa.
Tepsija se premazuje uljem pomoću silikonske četke i pokriva se kakaom.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 175 °C otprilike 40 minuta. Drvenom čačkalicom se proverava da li je ispečeno.
Kada se kolač sa čokoladom ohladimo, pažljivo se prebacuje na tanjir za serviranje. Dok se hladi možete da spremite glazuru.
Na vodenoj pari zagrejte slatku pavlaku i nalomite crnu čokoladu u nju. Mešajte dok se čokolada u potpunosti ne istopi i ne dobije homogena smesa.
Već u potpunosti ohlađen, kolač se zaliva glazurom, koja takođe treba da bude skoro ohlađena i da je počela blago da se zgušnjava.
Kolač stavite u frižider dok spremate smesu za ukras.
U posudicu stavite krem sir sa šećerom u prahu i umutite viljuškom, postepeno dodajte i tečnu pavlaku.
Mešajte dok se ne dobije ujednačena smesa i pažljivo, vrhom noža dodajte poslastičarsku boju dok se ne dobije željena nijansa boje.
Na čokoladnoj torti nacrtajte jelku pomoću šprica ili kesice i ukrasite je šarenim bombonama, možete staviti i natpis Srećna Nova Godina.