Način pripreme
Ekonomičan, jednostavan čokoladni kolač bez jaja i bez mlečnih proizvoda - sjajan za vegane.
Prvo u posudi pomešajte - brašno, kakao, šećer i prašak za pecivo. Dobro izmešajte i dodajte mlaku vodu, ulje, izgnječenu zrelu bananu.
Viljuškom izmešajte smesu za kolač, sipajte je u tepsiju 22-24 cm na papir za pečenje.
Čoko kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koju zabodete ne bude suva, kod mene - za 30 minuta je bilo gotovo, nisam koristila ventilator.
Izvadite koru i ohladite je na rešetci.
Pripremite krem tako što viljuškom umutite kiselu pavlaku, šećer u prahu i krem sir.
Ako ostanu male grudvice, možete prosto da pasirate sekundu da se dobije gladak krem.
Stavite čokoladnu koru na tanjir, premažite kremom.
Ostavite da se stegne i dekorišite kriškicama svežih jagoda, pospite krokanom i izrendanom čokoladom.
Sjajan čokoladni kolač sa renadnom čokoladom je ispao ukusan, jednostavan i brz za pripremu!
Neka vam je slatko!