Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Krompir sa patidžanom i sirevima u rerni

Krompir sa patidžanom i sirevima u rerni

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krompir sa patidžanom i sirevima u rerni
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Živopisan spektar šarenog povrća će večeras ukrasiti vašu trpezu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • parmezan - 50 g
  • patlidžan - 1 komada, dugačak
  • mocarela - 200 g / ili kačkavalj /
  • beli luk - 2 čena
  • ruzmarin - grančica
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir nasecite na kolutove približno iste veličine. Uradite isto sa patlidžanom.

Beli luk sitno iseckajte i začinite povrće. Dodajte so, biber, ruzmarin.

Podmažite pleh za pečenje sa malo maslinovog ulja. Počnite da ređate namirnice za zapečeno jelo od povrća: krompir, zatim patlidžan, mocarela. Kada završite dodajte malo maslinovog ulja preko svega.

Umotajte posudu aluminijumskom folijom i stavite u rernu na pola sata. Uklonite foliju, pospite parmezanom zapečeno jelo sa krompirom i vratite na pečenje.

Poslužite jelo od krompira sa patlidžanom i sirevima u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: