Krompir sa sirevima

Krompir sa sirevima
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Izvinite, da li možemo da poručimo dve porcije ovog aromatičnog krompira sa sirevima?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • topljeni sir - 200 g sira Philadelphia
  • rikota - 250 g
  • kačkavalj - 150 g rendanog
  • sos od paradajza - 200 ml
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 kom.
  • maslac - 100 g
  • mleveno meso - 100 g
  • brašno
  • bosiljak
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso posoliti i pobiberiti. Napraviti male loptice, uvaljati ih u brašno i malo upržiti, koliko da se zapeku. Staviti ih na ubrus.

Krompir oprati i skuvati neoljušten u posoljenoj vodi. Oljuštiti i naseći na tanke kolutove. U veliki tiganj staviti maslac i malo upržiti pasirani beli luk.

Skloniti sa vatre i sačekati da se ohladi. Dodati rikotu, topljeni sir, jaje, nekoliko listova bosiljka i ispasirati. U mali nauljen pleh ređati red krompira i prekriti sirevima.

Proceduru ponavljati dok ne utrošite sastojke. Na kraju preliti sosom od paradajza ili paradajz pireom, umućenim sa malo vode. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni tridesetak minuta.

Jelo izvaditi, posuti rendanim kačkavaljem i naređati loptice mlevenog mesa između kačkavalja. Vratiti nazad u rernu još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: