Način pripreme
Polovinu ili trećinu keksa sameljite blenderom (u prah) i sipajte u posudu. Preostali keks izlomite na male komade.
Promešajte keks sa orasima. Pomešajte kakao sa šećerom i promešajte. Dodajte pavlaku u kakao i dobro promešajte.
Stavite kakao sa pavlako na laganu vatru i pustite da proključa, povremeno mešajući. Sklonite posudu sa vatre i malo ohladite.
Dodajte kockice maslaca. Dobro izmešajte čokoladnu masu.
Dodajte keks sa seckanim orasima u posudu sa čokoladnom masom (ne sav keks odjednom, već u delovima kako masa ne bi ispala previše gusta).
Smesu od keksa i kakaa pažljivo rasporedite na aluminijumsku foliju ili pergament papir, ravnomerno rasporedite mus od rogača, umotajte u rolat i ostavite da se hladi nekoliko sati u frižideru.
Kada rolat očvrsne , odmotajte ga iz folije i isecite kao salamu.
Slatka salama sa musom od rogača i orašastim plodovima je jedinstvena - sviđa se i odraslima i deci.
Ova domaća slatka salama pogodna je i za svečane trpeze i za svakodnevnu upotrebu.