Način pripreme
1. Prepolovite trešnje, šećer od kokosa, skrob i 30 ml soka od limuna stavite na umerenu vatru 10 minuta. Mešajte neprestano da se ne stvore grudvice od skroba.
Pasirajte u čaši i odvojte 120 g, ostavite u frižider.
Preostali krem sa trešnjama treba da se ohladi do 70-80 stepeni, zato se čeka, za to vreme se želatin potopi u hladnu vodu.
Dobro ocedite i dva hidrirana lista (4 g) pomešajte sa trešnjama.
2. Sveže mleko ugrejte do 60 stepeni i u njemu rastvorite preostali želatin.
Dodajte krem sir i šećer i sve idealno pomešajte. Za dijetetsku varijantu sveže voćne torte stavite zaslađivač po ukusu umesti šećera.
3. Pavlaku umutite na mekan krem i mešajte laganim pokretima spatulom sa krem sirom.
Odvojite 560 g ovog čiz krema.
U ostatak dodajte trešnje, dovojene u frižideru i i mešajte dok ne dobijete homogenu i glatku smesu.
Sipajte na dno kalupa za tortu prečnika 20-22 cm i stavite u zamrzivač da se stegne 30 minuta na hladnom.
4. Na kraju dolazi red na beli sloj krem sira i pavlake. Sipajte na vrh i poravnajte.
Laganu tortu od trešanja stavite u frižider na 4-6 sati da se stegne.
Ukrasite trešnjama i drugim voćem po želji.
Svežu i veoma ukusnu troslojnu tortu od trešanja servirajte dobro ohlađenu!