Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Jedinstvena patišpanj torta sa trešnjama i pavlakom

Jedinstvena patišpanj torta sa trešnjama i pavlakom

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Jedinstvena patišpanj torta sa trešnjama i pavlakom
Fotografije: Gabriela
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Zaljubićete se u ovu patišpanj tortu sa trešnjama, ubeđeni smo"

Potrebni sastojci

  • kora za tortu - 3 čokoladne, gotove
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • šećer - 1 šolja (ili više po ukusu)
  • vanila - 2 paketa
  • trešnje - nekoliko crnih za ukras
  • čokolada - nekoliko malih čokolada za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa pripremom krema.

Uzimamo duboku posudu i stavljamo slatku pavlaku i pavlaku za kuvanje. Dodajemo malo šećera i mutimo mikserom.

Nakon toga dodajemo još malo šećera i ponovo mutimo dok ne potrošimo šećer.

U početku krem izgleda tečan, ali što više mutite postaje gušći. Treba da ima gustu konsistenciju.

Ugrejemo pola šolje vode u mikrotalasnoj i dodajemo 2 supene kašike šećera. Dobro promešamo dok se šećer ne rastopi.

Stavljamo jednu koru za tortu i stavljamo 1 kašiku sirupa (voda sa šećerom) da bi kore bile sočnije, ali ne preteriujemo da ne dobijemo kašu od kora.

Nakon toga stavljamo solidnu količinu krema. To radimo sa svim korama od naše torte sa pavlakom, uključujući i poslednju.

Odozgo ukrašavamo patišpanj tortu po izboru trešnjama i čokoladom.

Ostavljamo jedinstvenu patišpanj tortu sa trešnjama i pavlakom jednu noć u frižidru i ujutru jedemo uz kafu :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: