Način pripreme
Operite i očistite trešnje od drški i koštica, pospite ih s 3 supene kašike šećera i izmešajte, ostavite na 10 minuta da se zaslade i puste svoj sok.
U posudu razbijte jaja sa šećerom i vanilom da se dobije sipkasta smesa.
Dodajte ulje, sveže mleko i izmešajte. Dodajte pethodno prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo i ponovo izmešajte.
U kalupe za mafine poređajte papirne korpice, kašikom dodajte smesu za kolač tako da se napune ¾ obima kalupčića.
Odozgo stavite zaslađene trešnje (bez njihovog soka) i tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 170 °C.
Omiljene mafine pecite dok ne budu gotovi ili dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Gotove mafine pospite šećerom u prahu po želji.
Mekani i sočni mafini sa trešnjama!