Način pripreme
Za ove omiljene mafine u duboku posudu razbijemo jaja i u njih dodajemo šećer.
Mutimo, postepeno dodajući istopljeni maslac i sveže mleko.
Prethodno prosejemo brašno sa praškom za pecivo, solju i dodajemo ih u smesu.
Gotovu smesu mutimo dobro.
Uzimamo trešnje i sklanjamo koštice, sekući ih na polovine.
Možete da ih sklonite pomoću uređaja za čišćenje trešanja i da ostanu cele.
U ovom slučaju ja sam ih isekla na polovne.
U smesu na kraju dodajemo i trešnje, ostavljajući nekoliko da ih stavimo odozgo.
Raspoređujemo smesu u vatrostalne šoljice, koje smo prethodno namazali maslacem i posuli brašnom.
Punimo svako do trećine visine i odozgo stavljamo po tri polovine trešanja, posutih brašnom.
Stavljamo u rernu i pečemo mafine sa trešnjama u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Servirajte vazdušaste mafine sa trešnjama u šoljicama, nakon što se potpuno ohlade.