Način pripreme
Za ovaj aromatični kolač jaja se umute u penu.
Dodaje se šećer, veoma dobro se muti metalnom žicom za mućenje i ostavlja se na 20 minuta kako bi se šećer istopio.
U brašno se dodaje burbonski vanilin šećer, so, prašak za pecivo i cimet.
Veoma dobro se izmeša dok se ne dobije homogena smesa.
Sveže mleko se blago zagreje i meša se sa uljem.
Nakon što su jaja odstajala, dodaje se mleko sa uljem.
Meša se i postepeno se dodaje brašno.
Smesa se meša metalnom žicom za mućenje dok se ne dobiju šupljine od praška za pecivo.
Trešnje se veoma dobro operu i vadi se koštica.
Stavljaju se u cediljku kako bi se ocedile nakon čega se uvaljaju u 2 supene kašike brašna.
Smesa se sipa u kalup za kolače za pečenje koji je prethodno podmazan s malo brašna i ulja.
Odozgo se stavljaju trešnje uvaljane u brašno.
Kolač sa trešnjama se peče 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 °C.
Burbonski kolač sa trešnjama poslužite u potpunosti ohlađen.