Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Burbonski kolač sa trešnjama

Burbonski kolač sa trešnjama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Burbonski kolač sa trešnjama
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Dom može da bude jedno mnogo udobnije mesto ako se na trepezi nalazi uvek jedan mekan i veoma sočan domaći kolač"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kozje sveže mleko - 1 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • burbonski vanilin šećer - 1 pakovanje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • trešnje - 250 g
  • ulje - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj aromatični kolač jaja se umute u penu.

Dodaje se šećer, veoma dobro se muti metalnom žicom za mućenje i ostavlja se na 20 minuta kako bi se šećer istopio.

U brašno se dodaje burbonski vanilin šećer, so, prašak za pecivo i cimet.

Veoma dobro se izmeša dok se ne dobije homogena smesa.

Sveže mleko se blago zagreje i meša se sa uljem.

Nakon što su jaja odstajala, dodaje se mleko sa uljem.

Meša se i postepeno se dodaje brašno.

Smesa se meša metalnom žicom za mućenje dok se ne dobiju šupljine od praška za pecivo.

Trešnje se veoma dobro operu i vadi se koštica.

Stavljaju se u cediljku kako bi se ocedile nakon čega se uvaljaju u 2 supene kašike brašna.

Smesa se sipa u kalup za kolače za pečenje koji je prethodno podmazan s malo brašna i ulja.

Odozgo se stavljaju trešnje uvaljane u brašno.

Kolač sa trešnjama se peče 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 °C.

Burbonski kolač sa trešnjama poslužite u potpunosti ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: