Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Domaće grickalice sa vinom

Domaće grickalice sa vinom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Domaće grickalice sa vinom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Omiljena serija će biti još prijatnija u društvu ovih domaćih hrskavih grickalica sa vinom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 320 g
  • ulje - 80 ml
  • vino - 50 ml, belo
  • voda - 100 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavimo brašno i na njega sipamo ulje, vodu i vino.

Umesimo sve proizvode dodate u njega.

Dobija se meko testo koje delimo na 2-3 loptice.

Svaku od njih razvijamo u tanku koru.

Sečemo u željene oblike, nakon čega jednostavno slano pecivo ređamo u tepsiju.

Stavljamo u peć i pečemo krekere otprilike 10 i 15 minuta na 170°C.

Kada prođe vreme, probamo pre nego što izvadimo iz domaće grickalice sa vinom rerne, zato što treba imati u vidu da prilikom hlađenja postaju još hrskavije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: