Način pripreme
Nudimo vam recept za čips koji je ne samo ukusan, nego i zdrav.
Čips u rerni je nežan i veoma prijatan, tako da nemojte se kolebati da ga pripremite.
Da bi čips bio hrskav, šargarepu isecite na veoma tanke kriškice. Možete da ih iseckate na ivice gulilicom za povrće ili na kolutove koristeći odgovarajući rende.
Ukoliko želite da čips bude u kolutovima, treba da izaberete deblje šargarepe i da ih iseckate blago pod uglom.
Iseckane šargarepe uvaljajte u maslinovo ulje i pospite s malo soli.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte šargarepe.
Čips pecite u zagrejanoj rerni na 140-150 stepeni (sa ventilatorom). Rerna treba da bude sa tom niskom temperaturom, zato što čips ne sme da se peče toliko, već samo da se dehidrira.
Gotov čips ohladite na rešetci kako bi se ravnomerno ohladio. Poslužite ga samog ili u kombinaciji sa namazom ili umakom.
Neobičan čips od šargarepa je gotov.