Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri od crvenog sočiva bez glutena

Krekeri od crvenog sočiva bez glutena

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3181111k89
Krekeri od crvenog sočiva bez glutena
Fotografije: Juliya
1 / 3
23/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Krekeri od crvenog sočiva bez glutena su hrskavi, ukusni i jednostavni za pripremu."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 150 g
  • maslinovo ulje - 50 g
  • soda - prstohvat
  • so - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo operemo, prelijemo mlakom vodom i ostavimo da odstoji preko noći.

Zatim crveno sočivo ocedimo, sipamo u blender ili pasator, dodamo maslinovo ulje, sodu i začine i sve izblendamo do homogene smese.

Pleh obložimo papirom za pečenje, premažemo uljem, sipamo smesu i poravnamo da dobijemo jednolično tanku koru.

Pleh stavimo u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Posle 10-15 minuta izvadite pleh iz rerne i isecite koru na kvadrate.

Pecite krekere još 35-50 minuta. Vreme pečenja zavisi od debljine.

Krekeri od crvenog sočiva bez glutena su hrskavi, ukusni i jednostavni za pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: