Čokoladne bombone u silikonskom kalupu

Čokoladne bombone u silikonskom kalupu
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
21/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Sigurno je bolja opcija da pripremiš domaće bombone - ne mogu se porediti sa onima iz radnje!"

Potrebni sastojci

  • mlečna čokolada - 200 g
  • bademi - 30 - 40 g
  • za karamel
  • šećer - 100 g
  • tečna pavlaka - 100 ml, slatka
  • kravlji maslac - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite karamel. Šećer karamelizujte.

Dodajte masalc i nakon što se rastopi dodajte toplu pavlaku.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U karamel dodajte bademe. Ostavite da se ohladi.

Čokoladu rastopite na pari.

Silikonske kalupe namažite rastopljenom čokoladom uz pomoć četke.

Stavite u frižider i nakon toga ponovite proceduru.

Unutrašnjost kalupa popunite karamelom. Odozgo stavite ponovo čokoladu.

Čokoladne bombone ostavite da se stegnu i izvadite iz kalupa.

Neka vam je slatko sa ovim jedinstvenim čokoladnim bombonama u silikonskom kalupu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: