Posni beli kolači

Posni beli kolači
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Zasladite trpezu za Badnje veče sa ovim efektnim posnim belim kolačima koji se tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • vanila - 2 komada
  • ulje - 1 šolja
  • mlaka voda - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ratluk - 1 kutija
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi se pomešaju ulje i voda i stavljaju na ringlu da se zagreju.

Dodaju se prašak za pecivo, vanila i brašno odjednom i meša se drvenom varjačom neprekidno dok se ne zgusne i testo se ne odvoji od zidova šerpe.

Sklanja se i ohladi se, uzima se lopta testa i spljeska se dlanovima. U sredinu se stavlja parče prethodno isečenog ratluka i oforme se loptice.

Poređaju se u posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvade se i posipaju obilno šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: