Način pripreme
U velikoj posudi pomešamo brašno sa eritritolom, kakaom, praškom za pecivo, solju i dobro iz izmešamo.
U drugoj posudi umutimo jaja, dodajemo kafu, istopljeno kokosovo ulje i ekstrakt vanile.
Na kraju u smesu od jaja malo po malo dodajemo suve sastojke i dobro izmešamo.
Gotovu smesu sipamo u okrugli kalup za kore i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Ispečenu koru za tortu ostavljamo da se blago ohladi i sečemo dugačkim nožem na nekoliko kora.
Za krem prokuvamo sveže mleko, sipamo na usitnjenu čokoladu, izmešamo i dodajemo krem sir. Pomoću miksera mutimo krem da se dobije gusta i glatka smesa.
Čokoladnu tortu ređamo na sledeći način: kora, krem, kora i na kraju celu koru premazujemo kremom.
Za glazuru na vodenoj pari istopimo tečnu čokoladu i njome prelivamo čokoladnu tortu bez šećera.
Odozgo ukrašavamo svežim trešnjama i malim komadićima bombona.