Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Ukusan svinjski kebap s mnogo luka

Ukusan svinjski kebap s mnogo luka

Ukusan svinjski kebap s mnogo luka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Za ljubitelje ukusnog mesa sa mnogo luka imamo jedan specijalan recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g
  • belo vino - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • luk - 2 - 3 glavice
  • majčina dušica
  • biber
  • lovorov list
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjsko meso, nakon toga ga isecite na zalogaje.

Luk isecite na polumesece i ostavite sa strane.

Sipajte tri kašike ulja u ekspres lonac i zapržite svinjsko meso dok ne dobje zlatastu boju.

Dodajte isečen luk i čim omekša dodajte alevu papriku. Pržite nekoliko minuta i sipajte vino.

Čim alkohol ispari sipajte vodu da prekrije meso. Začinite začinima i kada tečnost provri zatvorite poklopac. Merite 20 minuta od trenutka kad se digne pritisak.

Isključite i otvorite poklopac, da izađe para. Sklonite poklopac.

U maloj posudi pomešajte brašno sa malo vode i umutite u kašicu. Sipajte u kebap i promešajte. Vratite jelo na još 5 minuta na ringlu.

Svinjski kebap sa mnogo luka je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: