Svinjski kebap u vinu

16/02/2017
"Najlakši način da napraviš meso u vinu. Mnogima je ovo omiljen recept."
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano222
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • vino - 1 šolja crvenog
  • paradajz - 1 kašika paradajz pirea
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • peršun - iseckan za garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckati meso na kockice. Luk, sitno iseckan, se uprži, doda se aleva paprika. Stavi se meso i još malo se prži.

Doliva se vino, a nešto kasnije jelo se zaliva vodom i paradajz pireom.

Od začina dodaje se so, lovorov list i biber. Pustite da se meso dinsta dok se sos ne redukuje na pola.

Servirajte posuto usitnjenim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar