Način pripreme
Potreban vam je mali kalup sa padajućim zidovima i veličine 18 cm.
Prvo pripremite krokan od oraha. Pomešajte jednake količine šećera i oraha u suvom tiganju.
Mešajte neprestano dok se šećer ne karamelizuje i dok se ne dobije prijatna svetla boja.
Sipajte ih na papir za pečenje i rasporedite u tankom sloju dok su još vrući. Ohladite i izlomite, nakon čega pasirajte u blenderu dok se ne dobiju sitni komadići.
Sameljite Oreo keksiće i u njih dodajte istopljeni maslac. Dodajte malo krokana i sipajte u kalup pritiskajući kako biste oblikovali koru. Stavite u frižider na pola sata.
Za to vreme sipajte maskarpone sir i kondenzovano mleko u posudu. Izmešajte i sipajte na koru. Ponovo vratite u frižider na nekoliko sati.
Za čokoladnu glazuru zagrejte pavlaku do tačke ključanja. Skinite sa vatre i unutra izlomite čokoladu.
Mešajte dok se ne dobije homogen čokoladni krem. Blago ohladite i zalijte čizkejk.
Gotov čizkejk ukrasite s nekoliko Oreo keksića i pospite krokanom. Ohladite još sat vremena i možete da ga poslužite.
Efektan Oreo Čizkejk je gotov.