Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa svežim vrganjima i čedrom

Omlet sa svežim vrganjima i čedrom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Omlet sa svežim vrganjima i čedrom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 4
13/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
1
"Koliko god da jedemo ovog omleta sa svežim pečurkama, nikada nam ne dosadi"

Potrebni sastojci

  • vrganj - 1 komad
  • jaja - 3 komada
  • čedar - 40 g
  • maslac - 1 kašika
  • majčina dušica - 3 prstohvata, suva
  • sušeni vrganj - 2 prstohvata, prah
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Vrganje očistimo dorbo suvom četkom. Odstranimo i donji porozni sloj pečurke i oljuštimo panj pomoću ljuštilice.

Isečemo pečurke na kocke i zapržimo u maslacu dok ne omekšaju oko 4-5 minuta. Začinjavamo prstohvatom soli.

Odvojimo u porcelanski tanjir.

U odgovarajućoj posudi mutimo jaja, dodajemo u smesu suvu majčinu dušicu, biber i prstohvat soli, pazeći da ne presolimo.

Narendamo na sitno trećinu čedra i pomešamo ga sa jajima.

U isti itganj sipamo smesu od jaja, raspoređujući je ravnomerno.

Spremamo omlet na veoma slaboj ringli.

Kada se blago zarumeni sa donje strane, dodajemo zapržen vrganj i na tanke komade narendan čedar.

Zapečemo dok se ne istopi i isključujemo ringlu.

Omlet sa pečurkama se servira topao sa sezonskom salatom.

Začinite omlet sa svežim vrganjima i čedrom sa malo bibera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: