Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa čedrom i pivom

Čorba sa čedrom i pivom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Čorba sa čedrom i pivom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Kada ste zaljubljeni u ono što pravite, ne pravite samo supu sa čedrom već spremate pravu hranu za dušu"

Potrebni sastojci

  • celer - 1 glavica
  • čedar - 100 g
  • pivo - 200 ml
  • pileći bujon - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • brašno - 100 g
  • sveže mleko - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • baget - 1 komad
  • lovorov list - 2 komada
  • sveža majčina dušica - 20 g
  • muskatni oraščić
  • kajenski biber
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na sitno luk i beli luk, a glavicu celera na male kocke. Dinstajte povrće u šerpi sa malo masnoće i dodajte pileći bujon. Začinite svežom majčinom dušicom, muskatnim oraščićem, kajenskim biberom, lovorovim listom, solju i biberom.

Sačekajte da bujon uvri i dodajte brašno. Promešajte i sipajte postepeno sveže mleko. Mešajte smesu neprestano, da se ne stvore grudvice. Ponovo postepeno i uz neprestano mešanje sipajte pivo.

Narendajte čedar sir i dodajte ga u smesu. Mešajte dok se ne istopi i sklonite čorbu sa ringle.

U drugom tiganju zagrejte maslac i dinstajte crveni luk. Isecite baget na pola po dužini i zapecite ga u istom tiganju.

Servirajte čorbu garnirajući je sa pečenim hlebom i karamelizovanim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: