Način pripreme
Isecite na sitno luk i beli luk, a glavicu celera na male kocke. Dinstajte povrće u šerpi sa malo masnoće i dodajte pileći bujon. Začinite svežom majčinom dušicom, muskatnim oraščićem, kajenskim biberom, lovorovim listom, solju i biberom.
Sačekajte da bujon uvri i dodajte brašno. Promešajte i sipajte postepeno sveže mleko. Mešajte smesu neprestano, da se ne stvore grudvice. Ponovo postepeno i uz neprestano mešanje sipajte pivo.
Narendajte čedar sir i dodajte ga u smesu. Mešajte dok se ne istopi i sklonite čorbu sa ringle.
U drugom tiganju zagrejte maslac i dinstajte crveni luk. Isecite baget na pola po dužini i zapecite ga u istom tiganju.
Servirajte čorbu garnirajući je sa pečenim hlebom i karamelizovanim lukom.