Način pripreme
Sveže šumske vrganje isecite na kockice i blanširajte na nekoliko minuta u vreloj posoljenoj vodi (oko 3 šolje vode) u koju ste stavili 2-3 lovorova lista. Rešetkstom kašikom izvadite pečurke i sačuvajte vodu. U njoj rastvorite 1 kockicu bujona od pečuraka i ostavite sa strane.
Svinjsko meso isecite na kockice, prebacite u tiganj sa ugrejanim uljem i stavite dva čena, isečena na dva dela da puste miris.
Dodajte slaninu, iseckanu na kockice i pržite dok meso ne dobije lepu boju. Dodajte vino, biber, vegetu i majčinu dušicu i dinstajte još nekoliko minuta.
Prebacite sastojke iz tiganja u namazan pleh, dodajt i pečurke i prelijte bujonom od pečurka, koliko da prekrije meso. Promešajte, pokrijte pleh alumijumskom folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 40 minuta. Skinite foliju, ponovo promešajte i vratite u rernu na još 30 minuta.
Gotovo jelo pospite obilno iseckanim peršunom i servirajte.