Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjetina sa začinima, pečena u kesi

Svinjetina sa začinima, pečena u kesi

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Svinjetina sa začinima, pečena u kesi
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Muškarsci će dati dobre ocene ovako pripremljenoj svinjetini! Da ne zaboravite da obezbedite i pivo uz meso"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg, masnije meso, sa grudi
  • so
  • biber
  • čubar - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite i začinite svinjske grudi. U posudi pomešajte začine i stavite komade mesa unutra. Ostavite da se hlade nekoliko sati u frižideru ili preko noći.

Možete marinirati svinjetinu i tako što ćete sve sastojke staviti u kesu i protresti da se pomešaju.

Uključite rernu na 220 stepeni. Stavite svinjetinu u kesu za pečenje i zatvorite je.

Napravite tri reza u kesi i stavite je u pleh za pečenje.Svinjsko meso pecite 40 minuta.

Nakon ovog vremena pocepajte kesu i ostavite svinjetinu sa začinima pečenu u kesi da se peče još deset minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: