Način pripreme
Jaja se mute u sipkastu penu sa šećerom.
Sipaju se mleko i ulje i muti se dok se ne homogenizuje.
U tečnu smesu u delovima se proseju brašno sa skrobom, prašak za pecivo i vanila. Pažljivo se meša špatulom dok se ne apsorbuju. Može da se muti i mikserom, ali na sporijem ubrzanju.
Na kraju u testo za kolač se dodaju iseckani orasi, lagano se raspoređuju po celoj smesi i sve se sipa u nauljeni i blago nabrašnjen kalup za kolač sa rupom.
Kolač se peče 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Proverava se drvenom čačkalicom da li je gotov i ukoliko je potrebno dodatno se peče još otprilike 5 minuta.
Kada je gotov, kolač od vanile se ostavlja u kalupu na 10 minuta i tek tada može da se okrene na rešetku na kojoj se u potpunosti hladi.
Posipa se šećerom u prahu, po želji pomešanim s još jednom kesicom vanile za još jači akcenat.
Običan, ali veoma ukusan i aromatičan je ovaj kolač. Odgovarajuć za jutarnju užinu ili društvo uz vašu šoljicu kafe, čaja ili mleka.
Običan kolač sa vanilom i orasima je gotov.