Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Domaći kolač sa smeđim šećerom i slatkom od jagoda

Domaći kolač sa smeđim šećerom i slatkom od jagoda

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Domaći kolač sa smeđim šećerom i slatkom od jagoda
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 7
22/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Sočan i aromatičan kolač sa slatkom od jagoda koji poslužujemo uz poslepodnevnu kafu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • speltino brašno - 2 šolje + za premazivanje
  • ulje - 1/2 šolje
  • slatko od celih jagoda
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 komad
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute u penu. Dodaje se smeđi šećer i meša se metalnom žicom za mućenje veoma dobro. Ostavlja se na 10 minuta da se šećer istopi.

Sveže mleko se meša sa uljem i dodaje se u šećer. Veoma dobro se izmeša.

Speltino brašno se meša sa paraškom za pecivo i vanilinim šećerom.

Postepeno uz neprestano mešanje brašno se dodaje u smesu.

Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa sa mehurićima.

Kalup za pečenje se premazuje maslacem i brašnom.

Smesa se sipa u kalup.

Odozgo se ređaju celi komadi jagoda iz slatka od jagoda i zaliva se s 3 supene kašike tečnost iz slatkog.

Peče se 40 minuta tako što se prvih 20 minuta peče na donjem grejaču na 170 °C, nakon čega se mekani kolač peče na gornjem i donjem grejaču na 170 °C.

Kada se ispeče, domaći kolač sa smeđim šećerom i slatkom od jagoda se ostavlja u kalupu 10 minuta i vadi se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: