Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Grčki namaz od kavijara i dvopeka

Grčki namaz od kavijara i dvopeka

Marto_86Marto_86
Početnik
1614
Grčki namaz od kavijara i dvopeka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Dočekajte svoje goste sa lepim vinom i ovim hladnim zalogajima sa namazom i dvopekom"

Potrebni sastojci

  • kavijar - 400 g, sirovi
  • dvopek - 300 g
  • orasi - 100 g
  • ulje - 120 ml
  • beli luk - 1 glavica
  • so - 2 kašičice
  • mirođija - 1/2 vezice
  • sirće - 4 supene kašike
  • voda - 50 ml /ili riblji bujon/
* merne jedinice

Način pripreme

Kavijar treba da bude svež, ne treba da odstoji više od nekoliko sati nakon što je izvađen iz ribe.

Nije bitno koja je riba u pitanju, može i od morske i od slatkovodne ribe. Stavljate u kavijar 1 kašičicu soli i ostavljate ga na 30 minuta da upije.

Što se tiče dvopeka najbolje da vi prepečete kriškice polovine hleba i da ih ostavite jednu noć da se dodatno osuše, ali može da se napravi i sa gotovim dvopekom iz prodavnice.

U posudu stavljate izmrvljeni dvopek, orahe, ulje, beli luk, mirođiju, sirće, 50 ml vode i 1 kašičicu soli. Meljete u kuhinjskom robotu ili meljete u mlinu, kako bi bilo homogeno.

Kada ste gotovi sa smesom, u nju dodajte i kavijar koji ste prethodno ostavili na 30 minuta da upije so.

Lagano mešate ukusni namaz kako bi se kavijar pomešao sa drugim proizvodima. Dobija se unikatno meze uz rakiju ili kao dodatak uz drugo jelo, takođe i uz hladne zalogaje.

Prijatno sa grčkim namazom od kavijara i suvaraka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: