Način pripreme
Kavijar treba da bude svež, ne treba da odstoji više od nekoliko sati nakon što je izvađen iz ribe.
Nije bitno koja je riba u pitanju, može i od morske i od slatkovodne ribe. Stavljate u kavijar 1 kašičicu soli i ostavljate ga na 30 minuta da upije.
Što se tiče dvopeka najbolje da vi prepečete kriškice polovine hleba i da ih ostavite jednu noć da se dodatno osuše, ali može da se napravi i sa gotovim dvopekom iz prodavnice.
U posudu stavljate izmrvljeni dvopek, orahe, ulje, beli luk, mirođiju, sirće, 50 ml vode i 1 kašičicu soli. Meljete u kuhinjskom robotu ili meljete u mlinu, kako bi bilo homogeno.
Kada ste gotovi sa smesom, u nju dodajte i kavijar koji ste prethodno ostavili na 30 minuta da upije so.
Lagano mešate ukusni namaz kako bi se kavijar pomešao sa drugim proizvodima. Dobija se unikatno meze uz rakiju ili kao dodatak uz drugo jelo, takođe i uz hladne zalogaje.
Prijatno sa grčkim namazom od kavijara i suvaraka!