Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Krompir salata»Krompir salata sa hobotnicom i maslinama

Krompir salata sa hobotnicom i maslinama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krompir salata sa hobotnicom i maslinama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Sigurno je ovo jedno novo čitanje krompir salate koje će se svima dopasti"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, srednje veličine, skuvani
  • hobotnica - 100 - 120 g, iz konzerve ili skuvana kod kuće (tanji pipci)
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • masline - 15 komada, kalamata
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna, može i ljuta
  • maslinovo ulje - 100 ml ili po ukusu
  • sirće - 7 supenih kašika, ili po ukusu, belo, vinsko
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U ovoj sjajnoj salati sam ispreplela stil hobotnice na galicijski način sa tradicionalnim bugarskim ukusom krompir salate. Verujte mi, dobija se nešto neverovatno ukusno!

Ako uzmete hobotnicu iz konzerve čak će biti još bolje, zato što je nekako prilikom uzgajanja postala još aromatičnija, a i možete da koristite masnoću iz konzerve za dodatno začinjavanje salate sa hobotnicom. Prosto raskoš!

Skuvani morski plod isecite na komadiće ili kolutiće.

Krompir iseckajte na kockice srednje veličine, a crveni luk na tanke trakice/polumesece.

U posudi pomešajte i začinite prvo krompir i luk sa maslinovim uljem, solju i belim vinskim sirćetom.

Dodajte masline i iseckane pipke hobotnice.

Izmešajte i prebacite u posudu za salate.

Pospite alevom paprikom i poslužite krompir salatu sa hobotnicom i maslinama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: