Način pripreme
U ovoj sjajnoj salati sam ispreplela stil hobotnice na galicijski način sa tradicionalnim bugarskim ukusom krompir salate. Verujte mi, dobija se nešto neverovatno ukusno!
Ako uzmete hobotnicu iz konzerve čak će biti još bolje, zato što je nekako prilikom uzgajanja postala još aromatičnija, a i možete da koristite masnoću iz konzerve za dodatno začinjavanje salate sa hobotnicom. Prosto raskoš!
Skuvani morski plod isecite na komadiće ili kolutiće.
Krompir iseckajte na kockice srednje veličine, a crveni luk na tanke trakice/polumesece.
U posudi pomešajte i začinite prvo krompir i luk sa maslinovim uljem, solju i belim vinskim sirćetom.
Dodajte masline i iseckane pipke hobotnice.
Izmešajte i prebacite u posudu za salate.
Pospite alevom paprikom i poslužite krompir salatu sa hobotnicom i maslinama.
Prijatno!