Način pripreme
Sipa se brašno i oformi se udubljenje. Razbija se jaja, dodaje se meki maslac, skrob, vanila, prašak za pecivo i šećer u prahu. Meša se viljuškom, koliko može, i rukama se zamesi srednje meko testo, koje se ne lepi.
Uvija se u foliju i ostavlja u frižider da se stegne 20-30 minuta. Izvadi se podeli se na dva ili tri dela.
Oblikuju se fitilji, iseku se na parčiće veličine oraha i u sredinu se probode čokoladni lešnik.
Polovina se oblikuje u loptice, ostatak - u romboide, a odozgo se probode lešnik, i poređa se u posudu za pečenje.
Pečemo kolače u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10-12 minuta da ostanu beli.
Izvade se i posipaju šećerom u prahu.
Lešnik može da se zameni i parčetom ratluka.
Sjajni kolači sa maslacem!