Način pripreme
Prethodno potopite suvo grožđe u rum.
Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobele. Uz neprestano mešanje sipajte u mleko, a nakon toga ulje.
Prosejte brašno sa vanilom i praškom za pecivo. Dodajte u delovima u gornju smesu i mešajte dok ne postane homogena.
Oljuštite jabuke i očistite od semenki, nakon toga isecite na kockice. Sipajte u testo za kolač, kao i polovinu natopljenog suvog grožđa.
Pripremite kalup i obložite papirom za pečenje. Sipajte unutra smesu i poravnajte.
Oljuštite i isecite kruške po dužini. Poređajte ih preko testa u krug.
Sipajte preostalo suvo grožđe između krušaka. Pospite kašičicom šećera.
Ugrejte rernu na 170 stepeni. Pecite voćni kolač dok ne bude gotov i servirajte posut šećerom u prahu.
Voćni kolač sa kruškama i jabukama je gotov.
Komentari