Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Voćni kolač sa kruškama i jabukama

Voćni kolač sa kruškama i jabukama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Voćni kolač sa kruškama i jabukama
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Jesen je vreme kada pripremamo omiljeni voćni kolač sa jabukama i kruškama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 270 g
  • jabuke - 2 komada
  • krupke - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 80 ml
  • ulje - 80 ml
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 10 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • šećer u prahu - za posipanje
  • rum - za natapanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno potopite suvo grožđe u rum.

Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobele. Uz neprestano mešanje sipajte u mleko, a nakon toga ulje.

Prosejte brašno sa vanilom i praškom za pecivo. Dodajte u delovima u gornju smesu i mešajte dok ne postane homogena.

Oljuštite jabuke i očistite od semenki, nakon toga isecite na kockice. Sipajte u testo za kolač, kao i polovinu natopljenog suvog grožđa.

Pripremite kalup i obložite papirom za pečenje. Sipajte unutra smesu i poravnajte.

Oljuštite i isecite kruške po dužini. Poređajte ih preko testa u krug.

Sipajte preostalo suvo grožđe između krušaka. Pospite kašičicom šećera.

Ugrejte rernu na 170 stepeni. Pecite voćni kolač dok ne bude gotov i servirajte posut šećerom u prahu.

Voćni kolač sa kruškama i jabukama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Koliko ide brasna bez glutena?
28.08.2024 12:27