Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Voćni kolač sa rajskom jabukom

Voćni kolač sa rajskom jabukom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Voćni kolač sa rajskom jabukom
Fotografije: Mariana
1 / 2
30/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ovom kolaču sa rajskom jabukom nedostaje samo šolja aromatične kafe. Brzo popravljamo grešku i spremni smo da jedemo"

Potrebni sastojci

  • rajska jabuka - 1 komad, velika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 2/3 šolje
  • belo brašno - 1 šolja
  • tipsko brašno - 2/3 šolje
  • jaja - 2 komada
  • orasi - 1 šaka
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 150 g
  • topla voda - 4 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja mikserom i dodajemo šećer. Ponovo dobro promešamo dok ne dobijemo gustu svetlu smesu.

Dodajemo lagano ulje i ponovo mutimo mikserom. Pomešamo brašna u posudici, zajedno sa pršakom za pecivo i promešamo. Provesamo i dodajemo u kašu.

Oljuštimo rajsku jabuku i očistimo od unutrašnjosti višak. Koristimo zrelu jabuku. Stavljamo je i stavljamo unutra u kašu. Samelemo 1 šaku oraha na mašinicu.

Dodajemo cimet i mlevene orahe i sve promešamo spatulom ili kašikom. Pokrivamo pleh papirom za pečenje i sipamo kašu, poravnamo. Kaša je gusta, ali prilikom pečenja nadođe.

Naš voćni kolač pečemo na 170 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube. Gotov kolač vadimo i ostavljam oda se ohladi. U posudu stavljamo toplu vodu, maslac, šećer u prahu i mešamo dok ne dobijemo belu smesu i mažemo kolač.

Ostavljamo kolač da se stegne i da dobijemo glazuru. Sečemo na komade i jedemo sa kafom. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: