Način pripreme
Spremite kalup sa pokretnom ivicom i pokrijte zidove i dno papirom za pečenje. Pasirajte polovinu jagoda i šećer u prahu. Stavite u frižider.
Umutite pavlaku dok ne postane vazdušasta. Dodajte u nju sveže mleko, preostali šećer u prahu i kiselu pavlaku.
Natopite želatin u malo vode. Ostavite na pari da postane tečan. Dodajte istopljeni želatin u krem za parfe od jagoda.
Potopite na kratko piškote u mleko i poređajte po dnu kalupa. Sipajte tri četvrtine krema. U drugi deo dodajte jaogde. Promešajte i sipajte u kalup.
Stavite gotov parfe na 20 minuta u zamrzivač. Sipajte drugi želatin u pasirane jagode i spremite kako je napisano na pakovanju.
Promešajte i sipajte preko već stegnutog deserta. Stavite ponovo u frižier da se stegne i servirajte parfe od jagode sa piškotama.