Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Parfe od jagode sa piškotama

Parfe od jagode sa piškotama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Parfe od jagode sa piškotama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Neka se svaki dan završi parčetom ovog parfea od jagode"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • piškote - 100 g
  • želatin - 2 kesice
  • kisela pavlaka - 400 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • jagode - 500 g
  • šećer u prahu - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite kalup sa pokretnom ivicom i pokrijte zidove i dno papirom za pečenje. Pasirajte polovinu jagoda i šećer u prahu. Stavite u frižider.

Umutite pavlaku dok ne postane vazdušasta. Dodajte u nju sveže mleko, preostali šećer u prahu i kiselu pavlaku.

Natopite želatin u malo vode. Ostavite na pari da postane tečan. Dodajte istopljeni želatin u krem za parfe od jagoda.

Potopite na kratko piškote u mleko i poređajte po dnu kalupa. Sipajte tri četvrtine krema. U drugi deo dodajte jaogde. Promešajte i sipajte u kalup.

Stavite gotov parfe na 20 minuta u zamrzivač. Sipajte drugi želatin u pasirane jagode i spremite kako je napisano na pakovanju.

Promešajte i sipajte preko već stegnutog deserta. Stavite ponovo u frižier da se stegne i servirajte parfe od jagode sa piškotama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: