Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Parfe»Parfe sa piškotama i kiselim mlekom

Parfe sa piškotama i kiselim mlekom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Parfe sa piškotama i kiselim mlekom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
21/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
6
"Bukvalno ti je teško da pojedeš ovo kulinarsko remek-delo koje se zove parfe"

Potrebni sastojci

  • piškote - 1 pakovanje
  • ceđeno kiselo mleko - 200 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • vanila - 1 štapić
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • želatin - 1 komad, dr Oetker
  • žele od malina - 1 supena kašika
  • maline - 100 g, sveže
  • borovnice - 100 g, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi umutimo kiselo mleko, kiselu pavlaku, žele od maline i sastrugane semenke vanile. Šećer u prahu prosejemo kroz cediljku i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Želatin rastvaramo prema uputstvu na pakovanju. Dodajemo ga, pomešanog sa malo vode i rastopljenog na pari, promešamo.

Stavljamo foliju na posudice za desert.

Na dno rasporedimo voće - malo borovnica i 4-5 malina.

Ređamo krem, piškote i žele od maline.

Stavljamo posudice u frižider na 2-3 sata da se parfe stegne.

Neposredno pre serviranja okrećemo parfe u desertne tanjice i ukrašavamo svežim voćem.

Serviramo parfe sa piškotama i kiselim mlekom hladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: