Način pripreme
Recept je pripremljen sa kvasom, ali ako ga nemate možete povećati maslac i kiselo mleko na po 200 g, a brašno na 400 g.
Sipajte kvas u posudu miksera. Dodajte prethodno prosejano brašno i prstohvat soli, vanilu i šećer. Uključite na najniži stepen i mesite dok ne dobijete glatko testo.
Dok se testo mesi, dodajte u delovima isečeni maslac.
Uvijte u najlon testo od maslaca i ostavite da stoji sat vremena.
U međuvremenu pripremite krem. Sipajte u šerpu mleko zajesno sa skrobom, vanilom, šećerom i jajeto.
Stavite na vatru i mešajte dok zgusne krem. Ostavite da se ohladi.
Izvadite koštice trešanja.
Podelite gotovo testo na 6 jednakih delova, a svaki razvucite na dugu traku širine oko 10 cm.
U sredinu trakica stavite od krema, a preko trešnje. Pažljivo uvijte dva kraja ka unutra i prebacite jedan deo da se pokriju trešnje. Poklopite drugu stranu. Uvijte dok ne dobijete male okrugle pitice.
Namažite pitice rastopljenim maslacem i poređajte u pleh, obložena papirom za pečenje.
Ugrejte rernu na 190 stepeni i pecite slatke pitice dok ne dobiju zlaznu boju i servirajte.
Uvijene pitice sa trešnjama i kremom su gotove.